Περισσότερες εξορμήσεις

Home / Αξιοθέατα & Δραστηριότητες / Περισσότερες εξορμήσεις

Μουσείο Δελφικών Εορτών (Άγγελου και Εύας Σικελιανού)

Το Μουσείο Δελφικών εορτών στεγάζεται στο σπίτι του Άγγελου και Εύας Σικελιανού. Ο Άγγελος Σικελιανός με τη γυναίκα του, Εύα, θέλησαν να δώσουν σάρκα και οστά στη Δελφική ιδέα: μια ανάμειξη της αρχαίας θεατρικής παράδοσης, της βυζαντινής μουσικής και της λαϊκής τέχνης, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ που θα λάμβανε χώρα στον ιερό τόπο των Δελφών και που θα ονομαζόταν «Δελφικές Εορτές». Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε δυο φορές το 1927 και το 1930. Στο μουσείο Δελφικών εορτών, που σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις αλλά και την προετοιμασία, κουστούμια από τις παραστάσεις – αρκετά από τα οποία είχε υφάνει η ίδια η Εύα Πάλμερ-Σικελιανού στον περίφημο αργαλειό της – και άλλα αντικείμενα, ανάμεσα τους και χειρόγραφα του Άγγελου Σικελιανού.

Μουσείο Δελφικών Εορτών (Άγγελου και Εύας Σικελιανού)

Τηλ: 2265082175

Για τις ώρες λειτουργίας του μουσείου καλύτερα να τηλεφωνήσετε πρώτα, καθώς ανάλογα με την εποχή αλλάζουν.

 

 

Close

Περιήγηση σε κοντινά γραφικά χωριά

Αν σας αρέσουν τα γραφικά χωριά τότε με την επίσκεψη σας στους Δελφούς δε πρέπει να παραλείψετε κάποια από τα πιο γραφικά και όμορφα χωριά:

  • Αράχωβα:
  • Αγόριανη (ή Επτάλοφος)
  • Το Χρισσό
 

 

Περιήγηση σε κοντινά γραφικά χωριά

  • Αράχωβα:Η Αράχωβα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, καθώς βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασού. Το μέσο υψόμετρο του οικισμού είναι 960 μέτρα. Η περιοχή παντρεύει το παραδοσιακό με το σύγχρονο ύφος και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε μέσω ενός ρομαντικού περιπάτου στα πλακόστρωτα του χωριού, ή απλά με μια περαντζάδα στον κεντρικό δρόμο, Πλατεία Λάκκα. Σαν ο πιο τουριστικός χειμερινός προορισμός προσφέρει στον επισκέπτη αμέτρητες επιλογές διασκέδασης. Σήμα κατατεθέν της Αράχωβας αποτελεί το ρολόι της Αράχωβας, που βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο.
  • Αγόριανη (ή Επτάλοφος): Η Αγόριανη, σε υψόμετρο 940 μέτρων, είναι πνιγμένη στο πράσινο με έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και κερασιές να συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, γι’ αυτό και λέγεται ότι είναι το στολίδι του βουνού του Απόλλωνα. Σύμφωνα με τη μυθολογία στην Αγόριανη οι Νεράιδες χόρεψαν για χάρη του Θεού Απόλλωνα. Στο χωριό μπορείτε να απολαύσετε το τοπίο κάνοντας πεζοπορία, ορειβασία και ποδήλατο βουνού. Αξίζει να περάσετε μια βόλτα από τους καταρράχτες στο κέντρο του χωριού για να τους θαυμάσετε από κοντά.
  • Το Χρισσό:Σε απόσταση 6 χλμ από τους Δελφούς, βρίσκεται το Χρισσό, που θα σας γοητεύσει με την γραφική του ομορφιά. Απολαύστε τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά, τις πετρόχτιστες εκκλησίες, την κεντρική γραφική πλατεία με τον μεγάλο πλάτανο και τα παραδοσιακά του ταβερνάκια.
 

 

 

 

Close

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο στο τηλέφωνο, +30 22650 82205, ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο info@kastaliahotel.gr .